fi uk Facebook

Kotikalja

5 l

vettä

3 dl

Tuoppi-kaljamaltaita

2 dl

sokeria

1⁄2-1 tl

hiivaa


Kiehauta vesi ja kaada se maltaiden ja sokerin päälle. Anna maustua ja jäähtyä haaleaksi. Murenna hiiva ja lisää se haaleaan (37 asteiseen) nesteeseen. Anna kaljan käydä lämpimässä, vedottomassa paikassa 12-24 tuntia. Siivilöi kalja, pullota ja vie viileään. Kalja on valmista nautittavaksi pullotusta seuraavana päivänä.

HUOM! Jos käytät kuivahiivaa, niin tähän annokseen sopiva määrä on 1/4 teelusikallista. Neste saa olla reilusti kädenlämpöistä eli noin 40 asteista.

VINKKI
: Käyminen nopeutuu, jos et peitä astiaa tiiviisti vaan peität sen puhtaalla pyyheliinalla.
 
 

Kotikaljan valmistaminen Tuoppi Kotikaljauutteesta


Lämmitä 2,5-3 l vettä reilusti kädenlämpöiseksi (39-40 astetta) ja sekoita siihen yksi pussillinen uutetta. Lisää 1-2dl sokeria ja sekoita hyvin. Ripottele pinnalle kuivahiiva ja anna käydä kevyesti peitettynä vuorokauden ajan huoneenlämmössä. Pullota ja säilytä viileässä noin vuorokausi.