fi uk Facebook

Leipätäytereseptit

Paistettu ahvenfile

paistettu ahvenfile web

1 kpl

Vastapyydetty ahvenfile paistettu voissa.

 

leivän päälle voita

 

salaattia (tavallinen lehtisalaatti + rucola)

ahvenfile ja tilliä
 
Nautitaan mielellään, kun kala vielä on lämmin.

Juomasuositus: kylmä vaalea olut tai kuiva valkoviini.

Resepti: Jonna Frankenhaeuser, Pargas
  

Suppilosienitahnakka

Suppilosienitahnakka web

2 kouraa

kuivattuja suppilosieniä
(liota sienet vedessä ja puristele
sitten ylimääräinen vesi pois)

1 koura

mustia kivettömiä oliiveja

1-3 kpl

anjovisfileitä

 4 rkl oliiviöljyä
 1 tl sitruunamehua
 

Resepti: Sari Jokiniemi, Kankainen
  

Savulohiviettelys

savulohiviettelys web

400 g

perattua savulohta

200 g

ruohosipulituorejuustoa

0,5 dl

majoneesia

 

tilliä ja suolaa maun mukaan

 

grillimaustetta
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Sekoita kaikki aineet tahnaksi käsin tai tehosekoittimessa.

Tarjoile leivän päällä friseesalaatin kanssa.

Resepti: Anne Tammelin, Orimattila
  

Lohi-rillettes

rillettes web

500 g

lohifilettä

300 g

savulohifilettä (vaihtoehtoisesti nieriää
tai taimenta)

2 rkl

oliiviöljyä

1 kpl

iso sipuli

150 g

voita

100 ml

ruokakermaa

 

 
Poista lohesta ylimääräiset ruodot. Ota voi pehmenemään pöydälle. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Ripottele uunivuoan pohjalle suolaa, ja laita lohifile vuokaan. Ripottele fileen päälle tilliä, suolaa ja pippuria sekä purista päälle sitruunamehua. Paista lohta n. 20 minuuttia. Poista mahdolliset ruodot myös savulohesta, ja laita savulohi ilman nahkaa isoon kulhoon. Paloittele savulohi pieniksi paloiksi. Laita myös lohifile kulhoon ilman nahkaa, ja paloittele sekin, tällä kertaa hieman suuremmiksi paloiksi.
 
Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi, ja paista kuutioita oliiviöljyssä. Mausta kuutiot suolalla.
Vatkaa pehmennyt voi kunnes se hieman vaalenee, ja lisää kerma voin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää seos kalojen päälle, ja mausta suolalla, pippurilla ja tillillä. Sekoita seos tasaiseksi.
 
Kirkastetun voi tekoa varten sulata suolaton voi miedolla lämmöllä kasarissa, odota kunnes voi on sulanut ja isoimmat kuplat hävinneet pinnalta, sitten kuori valkoinen vaahto pinnalta ja kaada voi tiheän siivilän läpi purkkiin. Annostele rillettes purkkeihin, laita päälle tillinoksa, ja kaada kirkastettua voita kerros päälle. Säilytä kylmässä.

Resepti: Juha Tiensuu, Tampere
  

Jokirapuleipä

jokirapu web

4 kpl

munaa

2 nippua

kevätsipulia

100 g

kermaviiliä

1 dl

kuohukermaa

1 dl

majoneesia

1 tl

sinappia

1 tl

sitruunamehua

2 dl

jokirapuja chilissä

 

Chilimaustetta

 
Koristeeksi jokirapuja ja ruohosipulia.

Resepti: Kati Lehtimäki, Paimio
  

Sipulisapuli

sipulisapuli web
80-100 g mätitahnaa
120 g smetanaa
Pari lorausta ruokakermaa (jätä niin paksuksi, että pysyy leivän päällä)

 

Punasipulia maun mukaan pieniksi hakattuna (ainakin 1 kpl)

 

Sekoita ja anna vetäytyä 2-3 h kylmässä.

Koristele ja nauti!

Resepti: Jaana Perälä, Vaasa